سرماخوردگی”آنفلوانزا”درمان چی بخوریم،چه نخوریم؟آنفولانزا

سرماخوردگی

 آنفلوانزا / راه جلوگیری و درمان

سرعت عطسه‌ انسان  ۱۶۰ کیلومتر در ساعت است و ۹متر پرتاب می‌شود

تفاوت آنفلوانزا و سرما خوردگی

 آنفلوانزا (آنفولانزا)بیماری تنفسی حاد است که عامل آن نیز ویروس آنفلوانزا است. این ویروس انواع دارد که عبارت‌اند از ‏C‏ و‏B، ‏Aاین ویروس دایماً تغییر شکل می‌دهد و به همین دلیل است که ساخت واکسن برای آن، آسان نیست.

‏ نوع ویروسی آنفلوانزا زمانی خطرناک می‌شود که ۲ ویروس مختلف با یکدیگر ترکیب شوند و یک ویروس جدید را به وجود آورند که از پایه و اساس با ویروس‌های قبلی متفاوت است. ویروس‌های جدید معمولاً به نام محلی که اولین بار در آن جا مشاهده شده‌اند، معروف می‌شوند. ویروس آنفلوانزا از طریق ذرات تنفسی به هنگام عطسه و یا سرفه و حتی از طریق دستان آلوده، انتقال می‌یابند.‏

‏تفاوت آنفلوانزا و سرما خوردگی

اغلب مردم آنفلوانزا را با سرماخوردگی اشتباه می‌گیرند. این دو بیماری تشابهات بسیاری دارند، ولی تفاوت‌هایی هم بین آنها وجود دارد. در یک سرماخوردگی معمولی، بیمار ممکن است احساس ناخوشی و خشونت در گلو داشته باشد و دچارآبریزش یا گرفتگی بینی و سرفه شود؛ ولی علائم شایع آنفلوانزا عبارت‌اند از دوره‌های تب و لرز شدید، سردرد، درد عضلات و ضعف و بی‌حالیعلائم معمول سرماخوردگی مثل سرفه و گلو درد معمولاً پس از فروکش کردن علائم یاد شده آشکارتر می‌شوند، اما آنفلوانزا معمولاً برعکس سرماخوردگی، شروع ناگهانی دارد و علائم بیماری مثل تب، سردرد و درد عضلات ۵ تا ۶ روز هم طول می‌کشد و سپس بهبود می‌یابد. ‏

گاهی آنفلوانزا سبب ایجاد عوارضی می‌شود که شایع‌ترین آن‌ها، ذات الریه یا عفونت ریه است. ذات الریه ممکن است براثرعفونت ریه یا خود ویروس رخ دهد و یا این که به دنبال ضعف بدن پس از ابتلا به آنفلوانزا به وسیله باکتری‌ها ایجاد شود و یا ترکیبی از هر دو باشد.

آنفلوانزای ‏H3N2

دکتر مسعود داور پناه ـ متخصص بیماری‌های عفونی درباره شیوع نوع جدید ویروس آنفلوانزا در کشور به روزنامه اطلاعات می‌گوید: آنفلوانزای ‏H3N2‏ از اروپا به سمت شرق جهان در حال گسترش است و امسال در کشور ما نیز شایع شده است. این بیماری نسبت به آنفلوانزا‌های دیگر شدت بیشتری دارد و این در حالی است که علایم آن با آنفلوانزای فصلی، چندان متفاوت نیست.

وی با اشاره به این مطلب که بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری بعد از چند روز بهبود پیدا می‌کنند، می‌افزاید: عده‌ای از بیماران دچار عوارضی مانند ضعف عمومی می‌شوند که باید در بیمارستان بستری شوند و هر چه سریع‌تر باید تحت درمان قرار گیرند. زیرا یکی ازعوارض این بیماری ذات الریه است که می‌تواند باعث مرگ بیماران شود. ‏

شیوع نوع جدید ویروس آنفلوانزا در کشور + 13 راه جلوگیری و درمان

دکتر داور پناه با بیان این مطلب که واکسن آنفلوانزای موجود در بازار امسال هر ۳نوع آنفلوانزای خوکی، نوع ‏B‏ و ‏H3N2‏ را پوشش می‌دهد و علیه آنها مصونیت ایجاد می‌کند، یادآوری می‌کند: به همه افراد در معرض خطر شامل سالمندان و افراد بالای ۵۰ سال، کودکان، بیماران مزمن کلیوی و دیالیزی، بیماران قلبی و عروقی، ریوی، افراد دچار نقص ایمنی، بیماران سرطانی و مبتلا به ایدز و افرادی که تحت رادیوتراپی قرار دارند، ‌توصیه می‌شود که این واکسن را تزریق کنند.

‏ این متخصص عفونی یاد‌آوری می‌کند: با توجه به اینکه امسال آلودگی هوا اغلب روزها در کلانشهرها وجود داشت، با موجی از بیماری آنفلوانزای ‏H3N2‏ نیز در کشور مواجه شدیم بنابراین توصیه ما به مردم این است که از شست و شوی مداوم دست‌ها، پرهیز از روبوسی و استفاده از دستمال یکبار مصرف در صورت بیماری و انداختن آن در سطل‌های دردار، غافل نشوند.

دکتر داور پناه در مورد علایم مهم آنفلوانزا می‌گوید: تب، لرز، درد بدن، استخوان درد، سرفه و گلودرد از مهمترین علایم ابتلا به آنفلوانزا است و رعایت اصول بهداشتی مورد نظر باید ۳ تا ۵ روز ادامه داشته باشد.

وی می‌گوید: آنفلوانزا یک بیماری ویروسی است و در درمان آن، آنتی بیوتیک کاربردی ندارد. مگر اینکه فرد همزمان دچار یک نوع عفونت باکتریایی هم باشد. بنابراین بیماران باید از خوددرمانی با آنتی بیوتیک خودداری کنند و پزشکان نیز در مورد تجویز آنتی بیوتیک به این بیماران، حساس باشند. زیرا مصرف نا به جای این دارو باعث می‌شود فرد مقاومت دارویی پیدا کند و در زمان نیاز به آنتی بیوتیک، استفاده از آن اثربخش نباشد.

در ادامه برخی از مواد خوراکی مفید و موثر در بهبود علائم آنفلوآنزا و سرماخوردگی و نحوه مصرف آن معرفی می شود:

۱- شربت آبلیمو که دارویی شگفت انگیز برای درمان گلو درد، پاکسازی خون و همچنین نرم کردن بافت‌های مخاطی است.‌

۲- سوپ مرغ که از قرن بیستم تاکنون به عنوان یک خوردنی برای درمان آنفلوآنزا و سرماخوردگی شناخته شده و واقعا تاثیرگذار است.

۳- خردل که موجب کاهش تب، از بین رفتن مواد سمی و کمک به بهبود غشاء مخاطی در ریه‌ها می‌شود.

۴- زنجبیل که اگر به صورت چای زنجبیل مصرف شود، می‌تواند به عنوان یک ترکیب ضد ویروسی موثر میکروب‌ها را نابود سازد و برای درمان اختلال و آشفتگی معده نیز بسیار مفید است.

۵- سیر که یک گیاه فوق العاده مفید هم به لحاظ پیشگیری و هم به جهت درمان علایم آنفلوآنزا و سرماخوردگی به شمار می‌آید. سیرخام خاصیت ضدقارچی و ضد باکتریایی و همچنین دارای خواص ضدویروسی فوق‌العاده‌ای است. متخصصان انگلیسی نیز در چندین آزمایش دریافته‌اند که سیر می‌تواند سرعت درمان آنفلوآنزا را افزایش دهد.

۶- نعناع که اگر به صورت چای نعناع مصرف شود، می‌تواند موجب تشدید تعریق در هنگام تب شود. پس از نوشیدن چای نعناع، بلافاصله به رختخواب رفته و خود را گرم کنید تا در اثر تعریق زیاد، تب شما کاهش پیدا کند.

۷- روغن کرچک که اگر به شکل موضعی مصرف شده و روی قفسه سینه مالیده شود به باز شدن مجاری هوایی و بهبود گردش خون در ریه‌ها کمک می‌کند. برای این منظور قفسه سینه را با روغن کرچک ماساژ دهید. سپس با یک تکه پارچه وال و نازک، روی سینه را بپوشانید و با یک بطری حاوی آب داغ روی سینه را گرم نگه دارید.

۸-  پرتقال و مرکبات که به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی ویتامین C اگر به صورت روزانه مصرف شوند، طول دوره بیماری را کاهش می‌دهند.

۹- ماست که مشکلات روده‌ای ناشی از آنفلوآنزا را تسکین می‌دهد.

۱۰- عسل که خواص شفابخش فوق العاده‌ای دارد و برای درمان سرفه و افزایش توان سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. مصرف آن به همراه آب لیموی تازه و آب ولرم به صورت شربت ضد سرفه، توصیه می‌شود.

۱۱-  نمک و محلول آب نمک که می‌تواند گلودرد را تسکین دهد و خاصیت ضدالتهابی دارد. همچنین شست و شوی مجاری بینی با محلول آب نمک به پاک شدن سینوس‌ها و جلوگیری و یا درمان احتقان بینی کمک می‌کند. تمیز کردن مجاری بینی نیز سرعت بهبود عفونت‌های سینوسی را افزایش می‌دهد.

۱۲- آب درمانی که روشی مفید برای افزایش گردش خون است و حمام آب داغ نیز در پایین آوردن تب موثر است.

۱۳- مریم گلی نیز به عنوان یک دهان‌شویه مناسب می‌تواند در درمان گلودرد موثر باشد./۱۰ بهمن ۱۳۹۲ مشرق

                                               ***

درمان سرماخوردگی و درمان آنفولانزا

با شروع فصل سرما احتمال اینکه بیشتر دچار سرماخوردگی شوید بالاست. با مجله دلگرم همراه باشید تا به شما بگوییم که چگونه می توان سرماخوردگی را هر چه زودتر درمان کرد

سوپ مرغ را فراموش نکنید.
سوپ مرغ ملقب به “پنی سیلین طبیعی” بسیار موثر دردرمان سرماخوردگی می باشد.سوپ مرغ تند و فلفلی برای باز کردن راه تنفسی مسدود، بسیار موثر می باشد، همچنین به دلیل داشتن مواد مغذی فراوان به بدن انرژی لازم برای مقابله با باکتریهای سرماخوردگی را می دهد. بهتر است همراه سوپ مرغی که تهیه می کنید خوراکی های شفا دهنده دیگری مثل سیر و زنجبیل هم اضافه کنید. به دلیل وجود ترکیبات سولفور، سیر عامل ویروس کشی است که غنی از آنتی بیوتیکاست.سیر همچنین برای درمان عفونتهای ویروسی تنفسی بسیار مفید است چرا که خلط ها را از ریه پاک می کند. ریشه زنجبیل تازه هم با باز کردن لوله های نایژه ای منقبض شده به درمان سرفه های کهنه و مقاوم کمک بزرگی می کند و همچنین تب را کاهش می دهد.

مایعات زیاد مصرف کنید.
چای سرشار از پلی فنول است، آنتی اکسیدانی که ضد التهاب می باشد و سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد و در برابر عفونت های ویروسی بدن را به جنگ وا می دارد. چای سبز و چای سیاه به دلیل داشتن ترکیبی به نام L-theanine آرامش خاصی به بدن می دهند و در نتیجه باعث می شوند که خواب بهتری داشته باشید، به خصوص زمانی که بیمار هستید. همچنین آب، برای درمان سرماخوردگی نوشیدنی فوق العاده ای است. در کل زمانیکه دچار سرما خوردگی شده اید مایعات به دفع خلط و عفونت ناشی از سرماخوردگی کمک بسزایی می کند.

محیط خانه را مرطوب نگه دارید.
سعی کنید محیط منزلتان را مرطوب نگه دارید چرا که ویروس سرماخوردگی در محیط خشک بهتر عمل می کند. یک دستگاه بخار مداوم در محیط خانه روشن کنید و یا اینکه ظرفی را آب کنید و بگذارید با شعله کم آب بجوشد تا بخار ملایمی در هوا پخش کند و فضای خانه را مرطوب نگه دارد.

غذاهای تند و فلفلی زیاد بخورید.
سعی کنید در طول مدتی که دچار سرماخوردگی شده اید تا آنجا که میتوانید غذاهای تند مصرف کنید.انواع فلفل های هندی و چیلی ها می تواند به شما کمک کند. فلفل تند گرفتگی سینوس ها و اخلاط را از بین می برد.

برای تقویت سیستم ایمنی بدن دوری از استرس ، خوراک خوب و خواب کافی معجزه می کند. بنابراین اگر سه مورد ذکر شده را رعایت کنید مطمئن باشید که آنقدر سیستم ایمنی بدنتان قوی می شود که عفونت های ویروسی و سایر بیماریها کمتر به سراغتان خواهند آمد.

اگر پس از گذشت چند روز با مداوای خانگی بهبود نیافتید به پزشک مراجعه کنید چرا کهسرماخوردگی هایی که طولانی می شوند و علائم در حال پیشرفتی مثل تب و سردرد بهمراه دارند، ممکن است نشانه های یک بیماری جدی تر باشند.

***

هنگام عطسه تان چه بکنیم

در هنگام عطسه کردن حدود ۴۰ هزار ذره با سرعت زیاد از بینی به بیرون رانده می شوند. این واکنش بدنی (عطسه) برای مثال می تواند توسط ذرات خاک به وجود آید؛ ذراتی که عصب داخل غشای مخاطی بینی را تحریک می کنند. این عصب پیام را به قسمت مربوط به عطسه در مغز می رساند.
واکنش عطسه خود عملکرد خاصی دارد. با فشار زیادی که هوا از شش ها به بیرون رانده می شود، راه های تنفسی تمیز و پاک می شوند. این ذرات در غیر این صورت در شش ها می مانند.
پژوهشگران بیمارستان تحقیقاتی ˈایزمیر آتاتورکˈ در ترکیه با انتشار مقاله ای اعلام کردند که هنگام عطسه با دهان نیمه باز، فشار در حفره بینی برای مدت کوتاهی به شدت افزایش می یابد.این فشار هم اندازه فشاری است که ماهیچه قلب یک بیمار فشار خون دارد آن هم در زمانی که ماهیچه های قلب دچار بیشترین انقباض هستند.
علاوه بر خاک، فاکتورهای دیگری همچون نور هم می توانند ایجاد عطسه کنند. پژوهشگران گمان می برند که در هنگام نگاه به نور ارتباطی بین واکنش چشم و مرکز عطسه ایجاد می شود. به این معنا که محرک نور علاوه بر عصب چشم، عصب مربوط به عطسه را نیز تحریک می کند.

برخی از پزشکان بر این باورند که از نظر بهداشتی بهتر است هنگام عطسه سوراخ های بینی را بسته نگه داشت اما متخصصان گوش و حلق و بینی در کشور آلمان می گویند هنگام عطسه نباید بینی را بسته نگه داشت زیرا این کار می تواند عواقبی خطرناک به همراه داشته باشد. آنان می گویند که با بینی باز عطسه کردن سالم تر است./خبرگزاری ایرنا

درهنگام عطسه کردن “ویروس”اینگونه پخش می شود
%d8%b9%d8%b7%d8%b3%d9%87
***

ویروس‌ها چگونه از راه هوا شما را آلوده می‌کنند؟

 پژوهشگران در مقاله جدیدی خاطرنشان کردند که اگر ذره بزاق روی یک برگ کاغذ بنشیند، ویروس‌های درون آن می‌توانند برای ساعت‌ها زنده بمانند و اگر این ذره روی یک سطح فلزی یا پلاستیکی قرار بگیرد بازهم ویروس‌ها می‌توانند برای مدت چند روز زنده بمانند.

5768768765755

 هنگامی که این ذرات آلوده استنشاق می‌شوند، در پشت گلو جایگزین می‌شوند و ویروس‌های موجود در آنها سعی می‌کنند تا به سلول‌های پوششی این منطقه وارد شوند و شروع به تکثیر کنند.

ویروس در این وضعیت ممکن است به عفونت منجر شود یا نشود. سیستم‌های دفاعی طبیعی بدن برای از بین‌ بردن عفونت‌ها طراحی شده‌اند و اینکه فردی بیمار می‌شود یا نه، بستگی به این دارد که چه تعداد از ویروس‌ها را استتشاق کرده باشد و نیز اینکه دستگاه ایمنی فرد پیش از این با این ویروس برخورد داشته است یا نه.

هنگامی که فردی بیمار می‌شود، بدن سعی می‌کند با تولید خلط به پاک کردن عفونت کمک کند. مقداری از این خلط‌ بلعیده می‌شود و ویروس را به معده می‌رساند و در آنجا اگر مخاط معده در نتیجه اسید معده آسیب دیده باشد، ویروس می‌تواند به بدن داخل شود.

به گفته پژوهشگران؛ برخی از ویروس‌ها در گلو باقی می‌مانند و هنگام سرفه به بیرون پرتاب می‌شوند، این سرفه، خلط و ویروس‌های تکثیرشده جدید درون آن‌ را به بیرون بدن پرتاب می‌کند و کل این فرآیند از اول آغاز می‌شود.

به همین خاطر متخصصان همواره توصیه می‌کنند که به هنگام عطسه و سرفه حتما باید فرد دستمالی را مقابل دهان و بینی خود قرار دهد و بعد از آن بلافاصله دستمال را دور بریزد تا ویروس وارد محیط نشود و دیگران را بیمار نکند. اما عطسه و سرفه چگونه باعث انتقال ویروس‌ها می‌شوند؟ دانشمندان برای دنبال کردن سرفه از دستگاه‌های دقیقی استفاده می‌کند که نشان می‌دهد چه مقدار بزاق در جریان هر سرفه به بیرون پرتاب می‌شود و به کجا می‌رود.

یک سرفه معمول با یک تنفس عمیق شروع می‌شود، ‌به دنبال هوا درون ریه‌ها فشرده می‌شود و بعد یک فوران صدادار هوا که در کسری از ثانیه با فشار بیرون رانده می‌شود.

یک سرفه متوسط انسان می‌تواند حدود سه‌ چهارم یک بطری نوشابه دو لیتری را پرکند. هوا به صورت یک جریان سریع که تا چند متر به جلو می‌رود، از ریه‌ها خارج می‌شود. سرفه همچنین هزاران ذره ریز بزاق را به بیرون می‌راند. حدود ۳۰ هزار ذره بزاق در هر یک سرفه به بیرون رانده می‌شود و برخی از آنها با سرعت ۹۰ کیلومتر در ساعت از دهان خارج می‌شوند.

عطسه از لحاظ بیرون ریختن ذرات بزاق بدتر از سرفه است. عطسه در پشت گلو شروع می‌شود و تعداد ذرات بزاقی که بیرون می‌ریزد، بسیار بیشتر است. حدود ۴۰ هزار ذره که برخی از آنها با سرعت‌هایی بیش از ۳۷۰ کیلومتر در ساعت به بیرون می‌پرند. اکثریت عمده این ذرات اندازه‌ای کمتر از صد میکرون (یک دهم میلی‌متر) دارند. این ذرات بسته به اندازه‌ای که دارند، سرنوشت‌های متفاوتی پیدا می‌کنند. برای مثال اغلب ذرات بزرگتر و سنگین‌تر تحت تاثیر جاذبه روی زمین می‌افتند. ذرات کوچکتر و سبک‌تر کمتر تحت تاثیر جاذبه قرار می‌گیرند و پس از بیرون رانده شدن با سرفه و پراکنده شدن با جریان هوای اتاق ممکن است تقریبا برای همیشه در هوا شناور بمانند.

متخصصان می گویند؛ اگر شخصی بیمار باشد، ذراتی که با یک سرفه واحد از دهان او خارج می‌شود، ممکن است حاوی بیش از ۲۰۰ میلیون ویروس باشد. این تعداد در طول عفونت در حالی که دستگاه ایمنی فرد در حال پاک کردن عفونت است، ممکن است خیلی متغیر باشد و ورود این ویروس‌ها به محیط زندگی، شرایط را برای ابتلای اطرافیان به بیماری مستعد می‌سازد./منبع:سایت پزشکان بدون مرز به نقل از اگزمینر

توضیحات مدیرسایت-پیراسته فر:دراکثرمنابع، سرعت عطسه‌ انسان  ۱۶۰ کیلومتر در ساعت است وپرتاب ذراتش ۹ متر  نوشته شده است

 

***

   تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی و علایم آن‌ها

 علایم و راه‌های درمان سرماخوردگی و آنفولانزا تفاوت‌هایی دارند که باید با آگاهی از آن‌ها با این دو بیماری جدی مقابله کرد. درست است که هر دو بیماری تقریبا با ضعیف شدن بدن در برابر سرما بروز می‌کنند اما علایم آنفولانزا شدت بیشتری دارد.

در این خصوص دکتر ساسان توانا، متخصص بیماری‌های داخلی و فوق تخصص ریه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌و‌گویی این دو بیماری (آنفولانزا و سرماخوردگی) را کاملا مجزا دانست و گفت: بیماری آنفلوآنزا یک عفونت حاد ویروسی دستگاه تنفسی است که در صورت سالم و فعال بودن سیستم ایمنی فرد مبتلا، عوارض بیماری بعد از طی دوره چند روزه تخفیف یافته و بهبودی حاصل می‌شود. در افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن و نقص ایمنی و در موارد همه‌گیری، عوارض بیماری شدیدتر و مرگ‌ومیر بیشتری دارد.وی در ادامه افزود: آنفولانزا توسط ویروسی بنام A یا B ایجاد و معمولا در فصول سرد سال به‌خصوص دی‌ماه و بهمن‌ماه به دلیل ازدحام بیشتر شیوع و احتمال انتقال آن افزایش می‌یابد. (در زمستان و پاییز مردم تمایل بیشتری دارند که در فضاهای سرپوشیده بمانند، همین مسأله عامل تسریع انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر است).

به گفته دکتر توانا، این بیماری بعد از یک دوره نهفته یک الی دو روزه (یعنی از زمانی که فرد با شخص مبتلا به آنفولانزا یک تا دو روز در تماس است) ظاهر می‌شود.

وی ضمن اشاره به علائم بیماری آنفولانزا اظهار داشت:

آنفولانزا اغلب با علائمی چون تب و گاه تب‌های بالای ۴۰ درجه، سردرد، دردهای عضلانی، ضعف‌های شدید همراه با سرفه، درد سینه، درد مفاصل، بی‌اشتهایی و کسالت عارض می‌شود البته ممکن است بیمار لرز هم داشته باشد اما لرز اکثرا در ذات‌الریه دیده می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: البته علائم گوارشی هم گاه در بیماران گزارش شده و این علائم در کودکان بیشتر است. (مدت‌ها پیش علائم گوارشی درهمه‌گیری H1N1- یا آنفولانزای خوکی کاملا مشهود بود)

وی دوره بیماری آنفلونزا را ۳ تا ۵ روز اعلام کرد و گفت: بعد از طی این مدت ممکن است برخی بیماران بهبودی کامل پیدا کنند. چراکه آنفولانزا همان‌طور که گفتیم ویروسی است و مانند بیماری باکتریال درمان اختصاصی ندارد و با ایمنی بدن ویروس مهار می‌شود. بنابراین بیمار در عرض ۳ تا ۵ روز بهبود می‌یابد. این در حالی است که در بیمارانی که ضعف سیستم ایمنی دارند و یا کودک و سالمند هستند

ممکن است بهبودی ۷ تا ۱۰ روز طول بکشد‌و گاه‌تا ۸ هفته سرفه‌های خشک ادامه داشته باشد.

دکتر توانا همچنین با اشاره به علایم سرماخوردگی گفت:

عامل بیماری سرماخوردگی نیز یک نوع ویروس است و علایم آن عطسه‌های شدید و پشت سر هم، آبریزش بینی، گلودرد و… است.

سرماخوردگی معمولا با سوزش و درد گلو آغاز می‌شود و با سرفه، آبریزش بینی و بعضی مواقع با خروج خلط ادامه پیدا می‌کند. البته گاهی مواقع کودکان سرماخورده دچار تب نیز می شوند ولی تب به‌ندرت بزرگسالان را درگیر می‌کند. بنابراین در سرماخوردگی دردهای شدید عضلانی و تب‌های بالا همچنین سردردهای شدید و سرفه و کوفتگی عضلات برخلاف آنفولانزا بسیار کمتر دیده می‌شود.

فوق تخصص بیماری‌های ریه درخصوص روش انتقال بیماری‌های ویروسی اذعان کرد: بیماری از طریق قطرات تنفسی منتقل می‌شود و ذراتی که اندازه آن‌ها بالاتر از ۵ میکرون است از طریق عطسه پخش می‌شوند و چون ذرات درشتی هستند در سطوح می‌نشینند اما میزان انتقالشان نمی‌تواند بیشتر از ۲ متر باشد. بنابراین یکی از مسایل مهم برای جلوگیری از انتقال ویروس آن است که اگر با شخصی که دچار آنفولانزا شده است، بتوان فاصله ۲ متر را حفظ کرد، از انتقال بیماری جلوگیری می‌شود.

وی به‌منظور جلوگیری از انتشار سرماخوردگی و آنفلوآنزا رعایت بهداشت فردی و عمومی را ضروری دانست و گفت: شست‌وشوی مرتب دست و صورت با آب و صابون قبل از خوردن غذا به‌ویژه پس از برخورد با فرد بیمار لازم است. همچنین باید دهان و صورت هنگام عطسه و سرفه پوشانده شده و از تماس با دیگران هنگام بیماری اجتناب کرد. همچنین باید در زمان  سرماخوردگی و آنفلوانزا پس از سرفه و عطسه اگر دستمال در دسترس ندارید، از آستین یا آرنج خود به‌جای کف دست استفاده کنید تا از انتقال بیماری کاسته شود.

دکتر توانا استفاده از ماسک را نیز ضروری دانست و تاکید کرد: اهمیت ماسک بیمار همیشه بیشتر از ماسک اطرافیان است.

وی بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا را اواخر شهریور و مهر ماه دانست و تاکید کرد: تزریق واکسن آنفولانزا ۵۰ تا ۸۰ درصد کمک می‌کند تا شخص مبتلا نگردد و اگر هم بیمار شد نه‌تنها از شدت بیماری می‌کاهد بلکه طول دوره بیماری نیز کاهش می‌یابد.

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شروع تاثیرگذاری واکسن آنفولانزا ۲ تا ۴ هفته بعد از تزریق است و با توجه به این‌که بیشترین زمان شیوع بیماری دی‌ماه و بهمن‌ماه است، اگر تزریق در اواخر شهریور و مهرماه انجام شود، عملا می‌تواند حمایت خوبی برای جلوگیری از بیماری باشد.

وی تزریق واکسن برای افراد بالای شش‌ماه را ضروری دانست و گفت: طبق آخرین راهنمایی که اعلام شده است، تمامی افراد بالای ۶ ماه می توانند واکسن آنفولانزا تزریق کنند اما گروه HIGH RISK (پرخطر) که شامل افراد بالای ۶۵ سال، همچنین کسانی که دچار بیماری‌های زمینه‌ای چون قلبی، ریوی، کلیوی، دیابت، کم‌خونی‌های ارثی هستند، کسانی که طحال ندارند و افرادی که در خانه سالمندان زندگی می‌کنند، حتما باید واکسن تزریق کنند.

دکتر توانا ادامه داد: همچنین اشخاصی که در منزل با افراد گروه پرخطر و با کسانی که شیمی‌درمانی می‌شوند‌یا بیماری HIV دارند، در تماس هستند و زندگی می‌کنند نیز باید واکسینه شوند.

وی تزریق واکسن برای خانم‌های باردار را نیز ضروری دانست و تاکید کرد: از آن‌جایی که خانم‌های باردار مستعد به عوارض ناشی از انفولانزا هستند، حتما باید واکسن تزریق کنند چراکه متاسفانه بین برخی پزشکان گاه اشتباه می‌شود و خانم‌های باردار را از تزریق واکسن منع می‌کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان به استفاده از آنتی‌اکسیدان‌ها اشاره کرد و گفت: در طول مدت بیماری آنفولانزا استفاده از مواد غذایی که حاوی آنتی‌اکسیدان هستند به بیمار کمک شایانی می‌کند تا بهبودی هرچه زودتر حاصل شود./منبع:عصرایران

***

رژیم غذایی برای درمان سریع سرماخوردگی و آنفولانزا

بتاگلوکان، یک نوع فیبر است که می‌تواند به روند بهبودی، سرعت ببخشد و سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند. موز دارای پتاسیم است. پتاسیم یک ماده معدنی است که اغلب با تب و استفراغ در بدن کاهش می‌یابد.

 بنظرتان کدام یک از این دو عبارت درست است: «زمانی که تب دارید، کمتر غذا بخورید و اگر سرماخوردگی دارید، بیشتر غذا بخورید» یا «اگر سرما خورده‌اید، کمتر غذا بخورید و اگر تب دارید، بیشتر غذا بخورید؟» معلوم است، هیچ کدام. این احتمال وجود دارد که در فصل سرما و آنفولانزا، حداقل یکبار بیمار شوید اما این مسئله به میزان غذایی که می‌خورید، مربوط نمی‌شود بلکه چیزی که می‌خورید می‌تواند به تسکین سنگینی سر و سردرد شما کمک کند. دکتر پم پیک، نویسنده «درمان گرسنگی» می‌گوید: مواد مغذی مناسب می‌توانند به بدن شما در مقابله با بیماری کمک کنند. بنابراین ما دو برنامه غذایی ساده یکی برای سرماخوردگی و دیگری برای آنفولانزا بیان می‌کنیم که علائم بیماری را کاهش می‌دهد، سیستم ایمنی بدنتان را تقویت می‌کند و سرعت بهبودی شما را بالا می‌برد.
برنامه غذایی برای سرماخوردگی

شارون پالمر، متخصص تغذیه و نویسنده می‌گوید: برخی از علائم سرماخوردگی مانند «تولید مخاط»، پاسخ التهابی بدن به پاتوژن هستند بنابراین علاوه بر استفاده از درمان‌های شناخته شده سرماخوردگی، مصرف مواد غذایی که التهاب را کاهش می‌دهند، می‌تواند به شما کمک کند که احساس بهتری داشته باشید.صبحانه: املت قارچ با سالسا (۲ عدد تخم مرغ، نصف فنجان قارچ خرد شده، کمی‌سس سالسا)

تخم مرغ سرشار از «روی» است که سیستم ایمنی را تقویت می‌کند و علائم سرماخوردگی را برطرف می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف روی در ظرف ۲۴ ساعت از شروع علائم می‌تواند مدت سرماخوردگی را کوتاه کند. انواع قارچ‌ها(مثلا دکمه‌ای و شیتاکه)، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. پیک می‌گوید: قارچ‌ها، تولید سلول‌های سفید خون را که در خط مقدم سیستم ایمنی بدن ما هستند، افزایش می‌دهند. کمی سس سالسای تند می‌تواند به رفع گرفتگی و التهاب سینوس‌ها کمک کند.

میان وعده: ماست (یک ظرف کوچک یا سه چهارم فنجان)

پروبیوتیک‌های موجود در ماست، بهترین دوستان افراد مبتلا به سرماخوردگی هستند. زیرا آنها، پاسخ التهابی بدن را کاهش می‌دهند. مطالعه‌ای که در مجله تغذیه انگلستان به چاپ رسید، نشان می‌دهد که باکتری‌های مفید، مدت سرماخوردگی را تا ۲ روز کاهش می‌دهند و تا ۳۴% از شدت علائم می‌کاهند. پیک پیشنهاد می‌کند از ماست‌های طعم دار که در هر وعده، ۱۵ گرم یا کمتر از این مقدار کربوهیدرات دارند، استفاده کنید یا یک ماست ساده انتخاب کنید و یک قاشق چایخوری عسل خام در آن بریزید.

نوشیدنی: چای سبز یا سیاه بدون کافئین

پیک می‌گوید: وقتی بیمار هستید نمی‌توانید به اندازه کافی چای بنوشید. اما چای سبز و سیاه، سرشار از آنتی اکسیدان هستند از جمله آنتی اکسیدان «ال تینین» که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. محققان دانشگاه کاردیف دریافته‌اند که نوشیدنی‌های گرم می‌تواند عطسه، گلودرد، لرز و خستگی را کاهش دهد.

ناهار: برش‌های فلفل قرمز و بروکلی با حوموس

مطالعات نشان می‌دهد که ویتامین C برای سلامت سیستم ایمنی ضروری است و می‌تواند سرماخوردگی شما را سریعتر برطرف کند. پالمر می‌گوید: توت فرنگی، کلم بروکلی، فلفل دلمه‌ای و مرکبات سرشار از ویتامین C هستند. مصرف حموس درکنار سبزیجات، به بدن شما پروتئین می‌رساند. پروتئین یک ماده مغذی مهم برای تقویت سیستم ایمنی بدن است و برای تولید آنتی بادی‌های ضد بیماری، ضروری است.

میان وعده: سیب زمینی شیرین(نصف سیب زمینی شیرین پخته با یک قاشق چایخوری روغن زیتون خالص و کمی‌نمک)

سیب زمینی شیرین حاوی ویتامین A می‌باشد. ویتامین A، یک ماده مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی است که به تولید سلول‌های سفید خون که با ویروس‌ها مقابله می‌کنند و همچنین سالم نگه‌داشتن غشاهای مخاطی، کمک می‌کند.

شام: سوپ مرغ

مادر شما، درست می‌گفت. پیک می‌گوید: تحقیقات نشان می‌دهد که سوپ مرغ، گرفتگی و مخاط بینی را کاهش می‌دهد. این مسئله بعلت آمینو اسید سیستئین در مرغ است که به رقیق کردن مخاط در ریه‌ها کمک می‌کند و از میزان سرفه و گرفتگی بینی شما می‌کاهد. بعلاوه سوپ داغ از کم آبی بدن جلوگیری می‌کند و می‌تواند گلودرد را تسکین دهد. یک مطالعه که در مجله “قفسه سینه” منتشر شد نشان می‌دهد که لازم نیست سوپ، حتما خانگی باشد تا چنین خاصیتی داشته باشد. سوپ‌های آماده سوپر مارکتی نیز موثرند.

نوشیدنی: آب داغ با لیمو و عسل(یک برش لیمو و یک قاشق غذاخوری عسل)

تحقیقات نشان می‌دهد که عسل، گلودرد را کاهش می‌دهد و می‌تواند سرفه شما را کمتر کند. در یک مطالعه مشخص شد که عسل به اندازه داروی سرفه در کاهش سرفه‌های شبانه، موثر است. لیمو نیز به نوشیدنی شما ویتامین C اضافه می‌کند که ضد سرماخوردگی است.
برنامه غذایی برای آنفولانزا
پالمر می‌گوید: در زمانی که آنفولانزا دارید باید مراقب هیدراتاسیون و انرژی دریافتی‌تان باشید که اگر حالت تهوع داشته باشید، می‌تواند بسیار دشوار باشد. پالمر پیشنهاد می‌کند تا زمانیکه حالت تهوع شما برطرف شود، جرعه‌های کوچک از مایعات روشن بنوشید و هنگامیکه معده شما توانست مواد غذایی را تحمل کند، غذاهای زیر را بخورید.صبحانه: بلغور جو دو سر و موز(نصف فنجان جو دوسر پرک شده یا یک بسته بلغور جو دوسر فوری و نصف موز قطعه قطعه شده)جو دوسر حاوی «بتاگلوکان» است. پیک میگوید: بتاگلوکان، یک نوع فیبر است که می‌تواند به روند بهبودی، سرعت ببخشد و سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند. موز دارای پتاسیم است. پتاسیم یک ماده معدنی است که اغلب با تب و استفراغ در بدن کاهش می‌یابد.میان وعده: آبمیوه تازه یا آب سبزیجاتاگر نمی‌توانید سبزی و میوه بخورید، از این نوشیدنی‌ها استفاده کنید. آبمیوه‌های تازه، حاوی مقدار زیادی مواد مغذی و آنتی اکسیدان هستند که به تقویت سیستم ایمنی شما کمک می‌کند. یک مطالعه جدید، نشان می‌دهد که آنتی اکسیدان‌ها به پیشگیری از التهاب ریه مرتبط با آنفولانزا، کمک می‌کنند. اگر آبمیوه تازه در دسترس ندارید، آب سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان‌های شفادهنده و الکترولیت‌های آبرسان است.

نوشیدنی: آب نارگیل

آب نارگیل آبرسان است و می‌تواند الکترولیت‌هایی که بعلت تب یا تعریق دفع شده‌اند، جایگزین کند. می‌توانید کمی لیمو به آن اضافه کنید تا ویتامین C مورد نیاز برای تقویت سیستم ایمنی بدنتان، تامین شود.

ناهار: گل کلم بخارپز یا سوپ گل کلم(۱ تا ۲ فنجان)

اجازه ندهید که رنگ کم رنگ کلم، شما را گول بزند. گل کلم سرشار از ترکیبی است که سطح گلوتاتیون را افزایش می‌دهد. گلوتاتیون، یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا با آنفولانزا مقابله کند.

میان وعده: کفیر(۱ فنجان)

این نوشیدنی شیر تخمیر شده که شبیه ماست است، سرشار از پروبیوتیک است. پیک می‌گوید: کفیر برای معده، غذای سبکی است و در عین حال به روده، باکتر‌های مفید می‌رساند.

شام: اسموتی شیربادام و توت فرنگی(یک فنجان شیربادام شیرین نشده + یک فنجان توت فرنگی یخ زده + یخ)

پالمر می‌گوید: ویتامین C، روی و ویتامین E برای سلامت سیستم ایمنی، بسیار مهم هستند و اسموتی، یک راه عالی برای دریافت هر سه آنهاست. توت فرنگی حاوی ویتامین C است و بادام سرشار از روی و ویتامین E می‌باشد. می‌توانید محتوای پروتئین را با اضافه کردن ماست یونانی ساده یا یک قاشق پودر پروتئین افزایش دهید.

نوشیدنی: چای بابونه یا زنجبیل

هر دو چای می‌توانند مشکلات معده را برطرف کنند و التهاب و علائم آنفولانزا را کاهش دهند.
منبع:فردابنقل ازمجله سلامت

برای جلوگیری از «سرماخوردگی» در پاییز چه کنیم؟

 طبیعت پاییز سرد و خشک است و افراد باید توصیه‌ها و تدابیر خاصی را برای حفظ تندرستی و پیشگیری از بروز بیماری‌ها یا به حداقل رساندن عوارض و پیامدهای آنها رعایت کنند.

در فصل پاییز از نزدیکی جنسی زیاد، خوابیدن با معده پر و خونگیری پرهیز شود

در طب ایرانی، توصیه شده برای نگاهداشت تندرستی در فصل پاییز، از برخی کارها مانند مواجهه با گرمای سر ظهر و سرمای بامداد و شبانگاه، خوابیدن در جای سرد، استحمام با آب سرد، نوشیدن آب خیلی سرد، نزدیکی جنسی زیاد، خوابیدن با معده پر، مصرف مسهل‌های قوی، فصد و هر کاری که خون را کم کند، قی کردن، زیاد خوابیدن و زیاد بیداری کشیدن، حرکات بدنی زیاد، غم و غصه زیاد، کم‌خوری و پرهیز بی‌دلیل، تعریق بسیار و…. رعایت کنند همچنین باید تا حد امکان از خواب میانه روز و مصرف زیاد مواد غذایی و نوشیدنی‌ها خودداری کرد و برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و زکام، در طول شب، سر را بپوشانند.

در هر فصل لازم است از غذاهای مناسب آن فصل بهره برد و غذاهای نامناسب را کنار گذاشت, غذاهایی مانند گوشت گاو و گوساله، کنسروها و کمپوت‌ها، سوسیس و کالباس و فست‌فودها، ادویه‌های تند و تیز، ترشی‌ها، سرخ‌کردنی‌ها، بادمجان، عدس، قارچ، پنیر شور، ماست و دوغ ترش، کشک، کلم و گل‌کلم، رُب و سس‌ها، غذاهای مانده و گوشت نمک‌سود، چای پررنگ، یخ، شوری‌ها، چیپس و پفک و امثال آنها و… از آنجا که به خشکی مزاج بدن دامن می‌زنند، به‌ویژه برای فصل پاییز نامناسب‌اند.

بهترین میوه‌های فصل پاییز, انار میخوش، انگور، انجیر، سیب، به و گلابی

توصیه شده در این فصل، خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های مایل به گرمی و تری مانند گوشت گوسفند، خربزه شیرین، مویز، هویج، زیتون، خرما، عسل، شیرینی‌های طبیعی، حلوای طبیعی، مرباهای طبیعی از میوه‌های مناسب، شربت گل‌شکر، شربت عسل، مغز خشکبار به‌ویژه بادام درختی، آش‌های ساده و… بیشتر مصرف شوند, بهترین میوه‌های فصل پاییز نیز انار میخوش، انگور، انجیر، سیب، به، گلابی هستند.

ترفندهای طب سنتی برای پیشگیری و درمان آنفلوانزا

 ویروس آنفلوانزا یک بیماری عفونی است و راه سرایت و انتشار آن طبیعتاً مستقیم است، یعنی وقتی کسی سرفه یا عطسه می‌کند می‌تواند تا چندین متر عامل بیماری را انتقال دهد. هرساله در این فصل شیوع آنفلوانزا را داریم طبیعتاً وقتی کسی نفس‌هایش را آرام‌تر بکشد و بلند حرف نزد و در جمع‌ها کمتر شرکت کند احتمال واگیر آن کمتر خواهد بود.

شست و شوی مرتب دست‌ها با آب و صابون به دلیل این که می‌تواند عامل بیماری را از بین ببرد بسیار کمک کننده است.
صبح‌ها ما بین ساعت ده تا یازده زمانی که هوا مساعدتر است پنجره‌ها را باز کنیم، اسپند دود کنیم چرا که میکروب کش بسیار قوی و ضدعفونی خوبی است.

اولین و مهم‌ترین توصیه جهت تقویت بدن در شرایط ضعف و بیماری این است که سعی شود بیمار استراحت کافی داشته باشد، محل استراحت مبتلایان به این بیماری باید گرم و به دور از هرگونه رطوبت اضافی باشد؛ صبح و شب، پشت ساق پا با روغن زیتون خوب ماساژ داده شود و بادکش گرم و خشک گذاشته شود.

بایدهای تغذیه‌ای در مبتلایان به سرماخوردگی و آنفلوانزا

دم‌کرده آویشن خواص درمانی بالایی دارد؛

بدین صورت که اگر سیاه‌دانه و آویشن به قسمت مساوی با ۳ برابر عسل طبیعی مخلوط شود، صبح، ظهر و شب یک قاشق مرباخوری از این معجون، همراه با کمی آب میل شود، به درمان این بیماری بسیار کمک می‌کند.

برای درمان آنفلوانزا، بیمار صبح و شب از بخور اسطوخودوس، اکالیپتوس و مرزنجوش استفاده کند و بیماران سعی کنند، تا پایان درمان بیماری برای جلوگیری از انتقال آن به دیگران موارد بهداشتی که در ادامه ذکر می‌شود را رعایت کنند.

ویتامین ث دارای ارزش بالایی است، ویتامینی که می‌تواند در لیموترش، جعفری، آب نارنج و یا در هر چیزی که کمی‌ترش باشد مقدار بیشتری یافت می‌شود.

در خصوص مصرف نوع غذا برای بیماران سرماخورده و یا دارای بیماری آنفلوانزا باید گفت که بهتر است از سوپ‌های رقیقی که در آن جعفری به همراه چند قطره لیموترش ریخته شده استفاده شود.

نمک ضد عفونی کننده و ضد التهاب است اما بهتر است که به جای آن که روی لیموترش مصرف شود به طور جداگانه آب نمک رقیق صبح و عصر غرغره شود؛ در صورتی که احساس گلو درد داشته باشید بسیار کمک کننده خواهد بود.

در نهایت این که موضوع مهم که در سرماخوردگی‌هایی که ممکن است منجر به آنفلوانزا شود این است که فرد باید استراحت کند خود را گرم نگه دارد و سوپ‌های گرم استفاده کند و بخور دهد ضمن این که مصرف بادرنجبویه، نعنا، بابونه، بادیون، شیرین بیان و دارچین به دلیل این که گرمای بدن را بالا می‌برد و مقاومت را در برابر بیماری آنفلوانزا افزایش می‌دهد پیشنهاد می‌شود.

دیگر توصیه‌ها

شستشوی مجرای بینی و گلو با آب نمک رقیق یا سرم نمکی، هر ۸ ساعت یک‌بار، امری ضروری در بهبودی آنفلوانزا است اگر تب بر بدن عارض شد و بالا رفت بیمار پاشویه شود؛ مقداری آب سیب به او بدهید و اگر هرگاه تب قطع شد، مصرف آب سیب را متوقف کنید.

زمانی که تب خیلی بالا نیست، فقط پاشویه کافی است، اما اگر تب خیلی بالا بود، آب خیار بخورانید و تنقیه نمایید و نیز در صورتی که بیمار دچار ضعف و بی‌حالی شد، در جهت تقویت اعضای قلب و مغز مقداری گلاب را بر روی صورت او بمالید.

استفاده از روغن بنفشه و ریختن چند قطره در بینی بسیار مؤثر خواهد بود و باعث خواهد شد عوامل قارچی و عفونی کمتر از طریق بینی جذب شوند همچنین سعی کنیم ناخن‌ها را کوتاه نگه داریم چرا که در زیر ناخن‌ها ممکن است عامل بیماری تجمع کند.

مصرف داروهایی که ضدعفونی کننده به صورت بخور مثل بخور آویشن، اکالیپتوس، باعث خواهد شد که بتوانند به عوامل باکتریایی نزدیک‌تر شوند و آن‌ها را فروکش کنند تا در هوا کمتر پخش شوند.

بهتر است شب هنگام حمام نسبتاً داغ که باعث تعریق شود گرفت چرا که

یکی از راه‌های خروج تمام مواد زائد و بیماری زا از بدن تعریق است و آرامش بدن را به دنبال خواهد داشت البته اگر هوای خانه گرم است استحمام شبانه بیشتر توصیه می‌شود.

باید دانست هوای خانه حداکثر بیست و پنج درجه باشد چرا که در گرما عوامل بیماری بیشتر رشد خواهند کرد، گرمای زیاد خانه به خودی خود منفی است و توصیه نمی‌شود همان گونه که هوای سردخانه باعث بیماری خواهد شد.

گرم نگه داشتن کف پاها و سر بسیار توصیه می‌شود، گرفتن رژیم سیب خام نیز بسیار کمک کننده است هر عصر حداقل یک یا دو سیب مصرف شود، اگر دچار یبوست هستید سیب را با پوست و اگر این مشکل را ندارید بدون پوست مصرف کنید.

تب‌های بیش از سه روز نشانه‌ی آنفلوانزا است و باید کاری کرد که سیستم ایمنی بدن افزایش یابد ضمن این که مصرف آنتی بیوتیک ها به عنوان یک درمان بیماری باکتریایی و نه ویروسی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

کسی که آنفلوانزا دارد ترجیحاً نباید از استامینوفن برای کاهش درد و تب استفاده کند اما برای کم کردن تب از گل بنفشه و ختمی به صورت موضعی و خوراکی می‌توان استفاده کرد.

نبایدهای غذایی در سرماخوردگی و آنفلوانزا

پرهیزهای غذایی و عدم مصرف غذاهای چرب مانند: سرخ‌کردنی‌ها، کله‌پاچه، گوشت گاو، کنسروجات و… می‌تواند در جلوگیری از تشدید بیماری آنفلوانزا مؤثر باشد./منبع:جام حم

آنفولانزای نوع جدید چیست!؟

آنفولانزای جدید یک بیماری تنفسی است و در اثر ویروس جدیدی که ترکیبی از چند نوع ویروس آنفولانزا است، به وجود آمده است.

علائم آنفولانزای نوع جدید شبیه به علائم آنفولانزای معمولی است که چهار علامت اصلی آن تب بالای ۳۸ درجه، سردرد، گلو درد و سرفه است که اگر فرد ۲ تا ۳ علامت را داشته باشد باید به آن مشکوک شد. در کنار این علائم، علامت‌های دیگری مانند لرز، کوفتگی عضلات، احساس خستگی، اسهال، استفراغ، تهوع و عطسه نیز ممکن است رخ دهد که بلافاصله باید به پزشک معالج مراجعه کرد. البته به دلیل شباهت علائم آنفولانزا با سرماخوردگی، باید نسبت به علائم هوشیار بود.

مدیریت سایت-پیراسته فر:این موضوع”آنفولانزای جدید” به یک مانورتبلیغاتی شبیه تراست تا واقعیت!

درباره نویسنده

1341مطلب نوشته است .

۴ Comments on “سرماخوردگی”آنفلوانزا”درمان چی بخوریم،چه نخوریم؟آنفولانزا”

  • ali wrote on ۱ بهمن, ۱۳۹۵, ۱۲:۰۹

    با عرض خسه نباشید.
    ممنون از مطالب اموزندتون.
    پاینده باشید

  • nima wrote on ۲۵ آذر, ۱۳۹۶, ۱۱:۳۵

    با سلام مرسی از مطالب سایتتون خیلی مفید بود من از قرض اکتوکلد برای درمان سرما خوردگی استفاده میکنم ضد درد وضد تب است

Trackbacks

  1. علائم آنفلوانزای جدید | زیفینگ
  2. ویروس جدید معده | زیفینگ

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

تمام حقوق این سایت برای © 2017 pirastefar.ir. محفوظ است.
بهینه سازی وبسیما