سرماخوردگی-آنفلوانزا-درمان چی بخوریم،چه نخوریم؟

سرماخوردگی-آنفلوانزا-درمان چی بخوریم،چه نخوریم؟

 آنفلوانزا / راه جلوگیری و درمان

سرعت عطسه‌ انسان  ۱۶۰ کیلومتر در ساعت است و ۹متر پرتاب می‌شود

 آنفلوانزا بیماری تنفسی حاد است که عامل آن نیز ویروس آنفلوانزا است. این ویروس انواع دارد که عبارت‌اند از ‏C‏ و‏B، ‏Aاین ویروس دایماً تغییر شکل می‌دهد و به همین دلیل است که ساخت واکسن برای آن، آسان نیست.

‏ نوع ویروسی آنفلوانزا زمانی خطرناک می‌شود که ۲ ویروس مختلف با یکدیگر ترکیب شوند و یک ویروس جدید را به وجود آورند که از پایه و اساس با ویروس‌های قبلی متفاوت است. ویروس‌های جدید معمولاً به نام محلی که اولین بار در آن جا مشاهده شده‌اند، معروف می‌شوند. ویروس آنفلوانزا از طریق ذرات تنفسی به هنگام عطسه و یا سرفه و حتی از طریق دستان آلوده، انتقال می‌یابند.‏

‏تفاوت آنفلوانزا و سرما خوردگی

اغلب مردم آنفلوانزا را با سرماخوردگی اشتباه می‌گیرند. این دو بیماری تشابهات بسیاری دارند، ولی تفاوت‌هایی هم بین آنها وجود دارد. در یک سرماخوردگی معمولی، بیمار ممکن است احساس ناخوشی و خشونت در گلو داشته باشد و دچارآبریزش یا گرفتگی بینی و سرفه شود؛ ولی علائم شایع آنفلوانزا عبارت‌اند از دوره‌های تب و لرز شدید، سردرد، درد عضلات و ضعف و بی‌حالیعلائم معمول سرماخوردگی مثل سرفه و گلو درد معمولاً پس از فروکش کردن علائم یاد شده آشکارتر می‌شوند، اما آنفلوانزا معمولاً برعکس سرماخوردگی، شروع ناگهانی دارد و علائم بیماری مثل تب، سردرد و درد عضلات ۵ تا ۶ روز هم طول می‌کشد و سپس بهبود می‌یابد. ‏

گاهی آنفلوانزا سبب ایجاد عوارضی می‌شود که شایع‌ترین آن‌ها، ذات الریه یا عفونت ریه است. ذات الریه ممکن است براثرعفونت ریه یا خود ویروس رخ دهد و یا این که به دنبال ضعف بدن پس از ابتلا به آنفلوانزا به وسیله باکتری‌ها ایجاد شود و یا ترکیبی از هر دو باشد.

آنفلوانزای ‏H3N2

دکتر مسعود داور پناه ـ متخصص بیماری‌های عفونی درباره شیوع نوع جدید ویروس آنفلوانزا در کشور به روزنامه اطلاعات می‌گوید: آنفلوانزای ‏H3N2‏ از اروپا به سمت شرق جهان در حال گسترش است و امسال در کشور ما نیز شایع شده است. این بیماری نسبت به آنفلوانزا‌های دیگر شدت بیشتری دارد و این در حالی است که علایم آن با آنفلوانزای فصلی، چندان متفاوت نیست.

وی با اشاره به این مطلب که بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری بعد از چند روز بهبود پیدا می‌کنند، می‌افزاید: عده‌ای از بیماران دچار عوارضی مانند ضعف عمومی می‌شوند که باید در بیمارستان بستری شوند و هر چه سریع‌تر باید تحت درمان قرار گیرند. زیرا یکی ازعوارض این بیماری ذات الریه است که می‌تواند باعث مرگ بیماران شود. ‏

شیوع نوع جدید ویروس آنفلوانزا در کشور + 13 راه جلوگیری و درمان

دکتر داور پناه با بیان این مطلب که واکسن آنفلوانزای موجود در بازار امسال هر ۳نوع آنفلوانزای خوکی، نوع ‏B‏ و ‏H3N2‏ را پوشش می‌دهد و علیه آنها مصونیت ایجاد می‌کند، یادآوری می‌کند: به همه افراد در معرض خطر شامل سالمندان و افراد بالای ۵۰ سال، کودکان، بیماران مزمن کلیوی و دیالیزی، بیماران قلبی و عروقی، ریوی، افراد دچار نقص ایمنی، بیماران سرطانی و مبتلا به ایدز و افرادی که تحت رادیوتراپی قرار دارند، ‌توصیه می‌شود که این واکسن را تزریق کنند.

‏ این متخصص عفونی یاد‌آوری می‌کند: با توجه به اینکه امسال آلودگی هوا اغلب روزها در کلانشهرها وجود داشت، با موجی از بیماری آنفلوانزای ‏H3N2‏ نیز در کشور مواجه شدیم بنابراین توصیه ما به مردم این است که از شست و شوی مداوم دست‌ها، پرهیز از روبوسی و استفاده از دستمال یکبار مصرف در صورت بیماری و انداختن آن در سطل‌های دردار، غافل نشوند.

دکتر داور پناه در مورد علایم مهم آنفلوانزا می‌گوید: تب، لرز، درد بدن، استخوان درد، سرفه و گلودرد از مهمترین علایم ابتلا به آنفلوانزا است و رعایت اصول بهداشتی مورد نظر باید ۳ تا ۵ روز ادامه داشته باشد.

وی می‌گوید: آنفلوانزا یک بیماری ویروسی است و در درمان آن، آنتی بیوتیک کاربردی نداردمگر اینکه فرد همزمان دچار یک نوع عفونت باکتریایی هم باشد. بنابراین بیماران باید از خوددرمانی با آنتی بیوتیک خودداری کنند و پزشکان نیز در مورد تجویز آنتی بیوتیک به این بیماران، حساس باشند. زیرا مصرف نا به جای این دارو باعث می‌شود فرد مقاومت دارویی پیدا کند و در زمان نیاز به آنتی بیوتیک، استفاده از آن اثربخش نباشد.

در ادامه برخی از مواد خوراکی مفید و موثر در بهبود علائم آنفلوآنزا و سرماخوردگی و نحوه مصرف آن معرفی می شود:

۱- شربت آبلیمو که دارویی شگفت انگیز برای درمان گلو درد، پاکسازی خون و همچنین نرم کردن بافت‌های مخاطی است.‌

۲- سوپ مرغ که از قرن بیستم تاکنون به عنوان یک خوردنی برای درمان آنفلوآنزا و سرماخوردگی شناخته شده و واقعا تاثیرگذار است.

۳- خردل که موجب کاهش تب، از بین رفتن مواد سمی و کمک به بهبود غشاء مخاطی در ریه‌ها می‌شود.

۴- زنجبیل که اگر به صورت چای زنجبیل مصرف شود، می‌تواند به عنوان یک ترکیب ضد ویروسی موثر میکروب‌ها را نابود سازد و برای درمان اختلال و آشفتگی معده نیز بسیار مفید است.

۵- سیر که یک گیاه فوق العاده مفید هم به لحاظ پیشگیری و هم به جهت درمان علایم آنفلوآنزا و سرماخوردگی به شمار می‌آید. سیرخام خاصیت ضدقارچی و ضد باکتریایی و همچنین دارای خواص ضدویروسی فوق‌العاده‌ای است. متخصصان انگلیسی نیز در چندین آزمایش دریافته‌اند که سیر می‌تواند سرعت درمان آنفلوآنزا را افزایش دهد.

۶- نعناع که اگر به صورت چای نعناع مصرف شود، می‌تواند موجب تشدید تعریق در هنگام تب شود. پس از نوشیدن چای نعناع، بلافاصله به رختخواب رفته و خود را گرم کنید تا در اثر تعریق زیاد، تب شما کاهش پیدا کند.

۷- روغن کرچک که اگر به شکل موضعی مصرف شده و روی قفسه سینه مالیده شود به باز شدن مجاری هوایی و بهبود گردش خون در ریه‌ها کمک می‌کند. برای این منظور قفسه سینه را با روغن کرچک ماساژ دهید. سپس با یک تکه پارچه وال و نازک، روی سینه را بپوشانید و با یک بطری حاوی آب داغ روی سینه را گرم نگه دارید.

۸-  پرتقال و مرکبات که به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی ویتامین C اگر به صورت روزانه مصرف شوند، طول دوره بیماری را کاهش می‌دهند.

۹- ماست که مشکلات روده‌ای ناشی از آنفلوآنزا را تسکین می‌دهد.

۱۰- عسل که خواص شفابخش فوق العاده‌ای دارد و برای درمان سرفه و افزایش توان سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. مصرف آن به همراه آب لیموی تازه و آب ولرم به صورت شربت ضد سرفه، توصیه می‌شود.

۱۱-  نمک و محلول آب نمک که می‌تواند گلودرد را تسکین دهد و خاصیت ضدالتهابی دارد. همچنین شست و شوی مجاری بینی با محلول آب نمک به پاک شدن سینوس‌ها و جلوگیری و یا درمان احتقان بینی کمک می‌کند. تمیز کردن مجاری بینی نیز سرعت بهبود عفونت‌های سینوسی را افزایش می‌دهد.

۱۲- آب درمانی که روشی مفید برای افزایش گردش خون است و حمام آب داغ نیز در پایین آوردن تب موثر است.

۱۳- مریم گلی نیز به عنوان یک دهان‌شویه مناسب می‌تواند در درمان گلودرد موثر باشد./۱۰ بهمن ۱۳۹۲ مشرق

                                               ***

درمان سرماخوردگی و درمان آنفولانزا

با شروع فصل سرما احتمال اینکه بیشتر دچار سرماخوردگی شوید بالاست. با مجله دلگرم همراه باشید تا به شما بگوییم که چگونه می توان سرماخوردگی را هر چه زودتر درمان کرد

چگونه سرماخوردگی را درمان کنیم؟

سوپ مرغ را فراموش نکنید.
سوپ مرغ ملقب به “پنی سیلین طبیعی” بسیار موثر دردرمان سرماخوردگی می باشد.سوپ مرغ تند و فلفلی برای باز کردن راه تنفسی مسدود، بسیار موثر می باشد، همچنین به دلیل داشتن مواد مغذی فراوان به بدن انرژی لازم برای مقابله با باکتریهای سرماخوردگی را می دهد. بهتر است همراه سوپ مرغی که تهیه می کنید خوراکی های شفا دهنده دیگری مثل سیر و زنجبیل هم اضافه کنید. به دلیل وجود ترکیبات سولفور، سیر عامل ویروس کشی است که غنی از آنتی بیوتیکاست.سیر همچنین برای درمان عفونتهای ویروسی تنفسی بسیار مفید است چرا که خلط ها را از ریه پاک می کند. ریشه زنجبیل تازه هم با باز کردن لوله های نایژه ای منقبض شده به درمان سرفه های کهنه و مقاوم کمک بزرگی می کند و همچنین تب را کاهش می دهد.

مایعات زیاد مصرف کنید.
چای سرشار از پلی فنول است، آنتی اکسیدانی که ضد التهاب می باشد و سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد و در برابر عفونت های ویروسی بدن را به جنگ وا می دارد. چای سبز و چای سیاه به دلیل داشتن ترکیبی به نام L-theanine آرامش خاصی به بدن می دهند و در نتیجه باعث می شوند که خواب بهتری داشته باشید، به خصوص زمانی که بیمار هستید. همچنین آب، برای درمان سرماخوردگی نوشیدنی فوق العاده ای است. در کل زمانیکه دچار سرما خوردگی شده اید مایعات به دفع خلط و عفونت ناشی از سرماخوردگی کمک بسزایی می کند.

محیط خانه را مرطوب نگه دارید.
سعی کنید محیط منزلتان را مرطوب نگه دارید چرا که ویروس سرماخوردگی در محیط خشک بهتر عمل می کند. یک دستگاه بخار مداوم در محیط خانه روشن کنید و یا اینکه ظرفی را آب کنید و بگذارید با شعله کم آب بجوشد تا بخار ملایمی در هوا پخش کند و فضای خانه را مرطوب نگه دارد.

غذاهای تند و فلفلی زیاد بخورید.
سعی کنید در طول مدتی که دچار سرماخوردگی شده اید تا آنجا که میتوانید غذاهای تند مصرف کنید.انواع فلفل های هندی و چیلی ها می تواند به شما کمک کند. فلفل تند گرفتگی سینوس ها و اخلاط را از بین می برد.

برای تقویت سیستم ایمنی بدن دوری از استرس ، خوراک خوب و خواب کافی معجزه می کند. بنابراین اگر سه مورد ذکر شده را رعایت کنید مطمئن باشید که آنقدر سیستم ایمنی بدنتان قوی می شود که عفونت های ویروسی و سایر بیماریها کمتر به سراغتان خواهند آمد.

اگر پس از گذشت چند روز با مداوای خانگی بهبود نیافتید به پزشک مراجعه کنید چرا کهسرماخوردگی هایی که طولانی می شوند و علائم در حال پیشرفتی مثل تب و سردرد بهمراه دارند، ممکن است نشانه های یک بیماری جدی تر باشند./سایت دلگرم

                                                        ***

چی غداهایی نبایدبخوریم؟وچی نخوریم

 یکی از بیماری هایی که همیشه گریبان گیر بشر بوده است ، انواع سرماخوردگی ها و عفونتها و گلودرد است .که این فصل خیل یهم شایع است .یکی از خوانندگان خبر آنلاین برای درمان این بیماری برای ما نسخه ای فرستاده که می خوانید :

متاسفانه برای رهایی از این بیماری ها از انواع قرص های سرماخوردگی ، آنتی هیستامین (آبریزش بینی ) ، آموکسی سیلین (چرک خشک کن ) و آمپول پنی سیلین استفاده میشود . اما واقعیت امر چیز دیگری است . با استفاده کردن از این قرص ها و آمپول ها فقط بدن مقاومت خود را از دست میدهد و سلولهای بدن فلج میشوند .
 
 پس هنگام ابتلا به این نوع بیماری ها چه باید کرد ؟
قبل از پرداختن به جواب این سوال  ،  جالب است بدانید که در آزمایشگاه های پزشکی برای کشت میکروب (افزایش میکروب ) از پنج ماده استفاده میشود . یعنی میکروبها (قارچ  ـ ویروس  ـ باکتری) با خوردن این مواد رشد میکنند ، تعدادشان چندین برابر میشود . 
این مواد عبارتند از :

 ۱- تمام گوشتها ( سوسیس  ـ کالباس  ـ  گوشت قرمز  ـ مرغ  ـ  تخم مرغ – و..)  و فرآوره های لبنی (شیر  ـ  پنیر  ـ  خامه ) 
۲- خون ( درقصابی ها هنگام چرخ کردن گوشت ، آن را نمی شویند . چون اگر گوشت شسته شود ، خوب چرخ نخواهد شد . پس خون بین بافتهای آن باقی خواهد ماند )      
۳- قند و شکر 
۴- کاکائو و شکلات
۵- آگار ( ماده ای است که از ترکیب دو جلبک و آب ایجاد میشود ) این ماده در شیرینی پزی کاربرد دارد . ماده ی ژله ای که در شیرینی دانمارکی است همان آگار است . 
پس اگر عفونتی در بدن شما باشد ، با استفاده کردن از این مواد ، عفونت (ویروس) شروع به خوردن از این مواد میکند و مقدارش خیلی زیاد میشود . و بیماری شما به راحتی درمان نمی شود . 
پس برای رفع سرماخوردگی ، آنفولانزا ، سینوزیت ، گلودرد چه چیزی بخوریم ؟ 
یک رژیم غذایی سه روزه میتواند سخت ترین نوع این بیماری ها را درمان کند . در این چند روز

اینهارا نخورید

( شیر و پنیر -گوشت  ـ تخم مرغ  ـ  شکلات  ـ  چای  ـ  قندو شکر –  کاکائو  ـ  بیسکوییت ) به هیچ وجه مصرف نکنید .
 اینهارا بخورید
صبحانه یک قاشق عسل را روی نان بمالید و بخورید .
*  در طی روز دو بار ( آب + عسل + لیمو ترش تازه ) میل کنید . 
* ناهار و شام سوپ بخورید . اما توجه داشته باشد که سوپ  را بدون گوشت تهیه نمایید .
*  یک مشت پونه ی کوهی و یک قاشق سیاه دانه را با هم به مدت نیم ساعت بجوشانید . و عصاره ی آن را با یک قاشق عسل مخلوط کرده ، یک لیوان بعد از صبحانه و یک لیوان قبل از خواب مصرف کنید . 
* در حد توان میوه میل کنید .  
غرغره کردن آب نمک ولرم ، از دهان و بینی . قبل از خواب و بعد از بلند شدن از خواب .
 با رعایت کردن این چند نکته ، سختترین عفونتها بدون استفاده از داروهای شیمیایی درمان میشود . 
 علت این درمان این است که به میکروبهای داخل بدن غذا نمی رسد و میکروبها می میرند .

***

درمان خانگی   آنفلوآنزا و سرماخوردگی 

سوپ مرغ – درمان مرسوم ومعمول  آنفلوآنزا و سرماخوردگی 

 زنجبیل که اگر به صورت چای زنجبیل مصرف شود، می‌تواند به عنوان یک ترکیب ضد ویروسی موثر میکروب‌ها را نابود سازد و برای درمان اختلال و آشفتگی معده نیز بسیار مفید است.

 مرکبات که به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی ویتامین C اگر به صورت روزانه مصرف شوند، طول دوره بیماری را کاهش می‌دهند.

ماست که مشکلات روده‌ای ناشی از آنفلوآنزا را تسکین می‌دهد.

عسل که خواص شفابخش فوق العاده‌ای دارد و برای درمان سرفه و افزایش توان سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. مصرف آن به همراه آب لیموی تازه و آب ولرم به صورت شربت ضد سرفه، توصیه می‌شود.

محلول آب نمک که می‌تواند گلودرد را تسکین دهد و خاصیت ضدالتهابی دارد. همچنین شست و شوی مجاری بینی با محلول آب نمک به پاک شدن سینوس‌ها و جلوگیری و یا درمان احتقان بینی کمک می‌کند. تمیز کردن مجاری بینی نیز سرعت بهبود عفونت‌های سینوسی را افزایش می‌دهد.

شربت آبلیمو -برای درمان گلو درد، پاکسازی خون و همچنین نرم کردن بافت‌های مخاطی است.‌

خردل -که موجب کاهش تب، از بین رفتن مواد سمی و کمک به بهبود غشاء مخاطی در ریه‌ها می‌شود.

سیر -که یک گیاه فوق العاده مفید هم به لحاظ پیشگیری و هم به جهت درمان علایم آنفلوآنزا و سرماخوردگی به شمار می‌آید. سیرخام خاصیت ضدقارچی و ضد باکتریایی و همچنین دارای خواص ضدویروسی فوق‌العاده‌ای است. متخصصان انگلیسی نیز در چندین آزمایش دریافته‌اند که سیر می‌تواند سرعت درمان آنفلوآنزا را افزایش دهد.

نعناع -که اگر به صورت چای نعناع مصرف شود، می‌تواند موجب تشدید تعریق در هنگام تب شود. پس از نوشیدن چای نعناع، بلافاصله به رختخواب رفته و خود را گرم کنید تا در اثر تعریق زیاد، تب شما کاهش پیدا کند.

روغن کرچک -که اگر به شکل موضعی مصرف شده و روی قفسه سینه مالیده شود به باز شدن مجاری هوایی و بهبود گردش خون در ریه‌ها کمک می‌کند. برای این منظور قفسه سینه را با روغن کرچک ماساژ دهید. سپس با یک تکه پارچه وال و نازک، روی سینه را بپوشانید و با یک بطری حاوی آب داغ روی سینه را گرم نگه دارید.

مریم گلی – یک دهان‌شویه مناسب  در درمان گلودرد است

***

رژیم غذایی برای درمان سریع سرماخوردگی و آنفولانزا

بتاگلوکان، یک نوع فیبر است که می‌تواند به روند بهبودی، سرعت ببخشد و سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند. موز دارای پتاسیم است. پتاسیم یک ماده معدنی است که اغلب با تب و استفراغ در بدن کاهش می‌یابد.

 بنظرتان کدام یک از این دو عبارت درست است: «زمانی که تب دارید، کمتر غذا بخورید و اگر سرماخوردگی دارید، بیشتر غذا بخورید» یا «اگر سرما خورده‌اید، کمتر غذا بخورید و اگر تب دارید، بیشتر غذا بخورید؟» معلوم است، هیچ کدام. این احتمال وجود دارد که در فصل سرما و آنفولانزا، حداقل یکبار بیمار شوید اما این مسئله به میزان غذایی که می‌خورید، مربوط نمی‌شود بلکه چیزی که می‌خورید می‌تواند به تسکین سنگینی سر و سردرد شما کمک کند. دکتر پم پیک، نویسنده «درمان گرسنگی» می‌گوید: مواد مغذی مناسب می‌توانند به بدن شما در مقابله با بیماری کمک کنند. بنابراین ما دو برنامه غذایی ساده یکی برای سرماخوردگی و دیگری برای آنفولانزا بیان می‌کنیم که علائم بیماری را کاهش می‌دهد، سیستم ایمنی بدنتان را تقویت می‌کند و سرعت بهبودی شما را بالا می‌برد.
برنامه غذایی برای سرماخوردگی

شارون پالمر، متخصص تغذیه و نویسنده می‌گوید: برخی از علائم سرماخوردگی مانند «تولید مخاط»، پاسخ التهابی بدن به پاتوژن هستند بنابراین علاوه بر استفاده از درمان‌های شناخته شده سرماخوردگی، مصرف مواد غذایی که التهاب را کاهش می‌دهند، می‌تواند به شما کمک کند که احساس بهتری داشته باشید.صبحانه: املت قارچ با سالسا (۲ عدد تخم مرغ، نصف فنجان قارچ خرد شده، کمی‌سس سالسا)

تخم مرغ سرشار از «روی» است که سیستم ایمنی را تقویت می‌کند و علائم سرماخوردگی را برطرف می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف روی در ظرف ۲۴ ساعت از شروع علائم می‌تواند مدت سرماخوردگی را کوتاه کند. انواع قارچ‌ها(مثلا دکمه‌ای و شیتاکه)، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. پیک می‌گوید: قارچ‌ها، تولید سلول‌های سفید خون را که در خط مقدم سیستم ایمنی بدن ما هستند، افزایش می‌دهند. کمی سس سالسای تند می‌تواند به رفع گرفتگی و التهاب سینوس‌ها کمک کند.

میان وعده: ماست (یک ظرف کوچک یا سه چهارم فنجان)

پروبیوتیک‌های موجود در ماست، بهترین دوستان افراد مبتلا به سرماخوردگی هستند. زیرا آنها، پاسخ التهابی بدن را کاهش می‌دهند. مطالعه‌ای که در مجله تغذیه انگلستان به چاپ رسید، نشان می‌دهد که باکتری‌های مفید، مدت سرماخوردگی را تا ۲ روز کاهش می‌دهند و تا ۳۴% از شدت علائم می‌کاهند. پیک پیشنهاد می‌کند از ماست‌های طعم دار که در هر وعده، ۱۵ گرم یا کمتر از این مقدار کربوهیدرات دارند، استفاده کنید یا یک ماست ساده انتخاب کنید و یک قاشق چایخوری عسل خام در آن بریزید.

نوشیدنی: چای سبز یا سیاه بدون کافئین

پیک می‌گوید: وقتی بیمار هستید نمی‌توانید به اندازه کافی چای بنوشید. اما چای سبز و سیاه، سرشار از آنتی اکسیدان هستند از جمله آنتی اکسیدان «ال تینین» که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. محققان دانشگاه کاردیف دریافته‌اند که نوشیدنی‌های گرم می‌تواند عطسه، گلودرد، لرز و خستگی را کاهش دهد.

ناهار: برش‌های فلفل قرمز و بروکلی با حوموس

مطالعات نشان می‌دهد که ویتامین C برای سلامت سیستم ایمنی ضروری است و می‌تواند سرماخوردگی شما را سریعتر برطرف کند. پالمر می‌گوید: توت فرنگی، کلم بروکلی، فلفل دلمه‌ای و مرکبات سرشار از ویتامین C هستند. مصرف حموس درکنار سبزیجات، به بدن شما پروتئین می‌رساند. پروتئین یک ماده مغذی مهم برای تقویت سیستم ایمنی بدن است و برای تولید آنتی بادی‌های ضد بیماری، ضروری است.

میان وعده: سیب زمینی شیرین(نصف سیب زمینی شیرین پخته با یک قاشق چایخوری روغن زیتون خالص و کمی‌نمک)

سیب زمینی شیرین حاوی ویتامین A می‌باشد. ویتامین A، یک ماده مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی است که به تولید سلول‌های سفید خون که با ویروس‌ها مقابله می‌کنند و همچنین سالم نگه‌داشتن غشاهای مخاطی، کمک می‌کند.

شام: سوپ مرغ

مادر شما، درست می‌گفت. پیک می‌گوید: تحقیقات نشان می‌دهد که سوپ مرغ، گرفتگی و مخاط بینی را کاهش می‌دهد. این مسئله بعلت آمینو اسید سیستئین در مرغ است که به رقیق کردن مخاط در ریه‌ها کمک می‌کند و از میزان سرفه و گرفتگی بینی شما می‌کاهد. بعلاوه سوپ داغ از کم آبی بدن جلوگیری می‌کند و می‌تواند گلودرد را تسکین دهد. یک مطالعه که در مجله “قفسه سینه” منتشر شد نشان می‌دهد که لازم نیست سوپ، حتما خانگی باشد تا چنین خاصیتی داشته باشد. سوپ‌های آماده سوپر مارکتی نیز موثرند.

نوشیدنی: آب داغ با لیمو و عسل(یک برش لیمو و یک قاشق غذاخوری عسل)

تحقیقات نشان می‌دهد که عسل، گلودرد را کاهش می‌دهد و می‌تواند سرفه شما را کمتر کند. در یک مطالعه مشخص شد که عسل به اندازه داروی سرفه در کاهش سرفه‌های شبانه، موثر است. لیمو نیز به نوشیدنی شما ویتامین C اضافه می‌کند که ضد سرماخوردگی است.
برنامه غذایی برای آنفولانزا
پالمر می‌گوید: در زمانی که آنفولانزا دارید باید مراقب هیدراتاسیون و انرژی دریافتی‌تان باشید که اگر حالت تهوع داشته باشید، می‌تواند بسیار دشوار باشد. پالمر پیشنهاد می‌کند تا زمانیکه حالت تهوع شما برطرف شود، جرعه‌های کوچک از مایعات روشن بنوشید و هنگامیکه معده شما توانست مواد غذایی را تحمل کند، غذاهای زیر را بخورید.صبحانه: بلغور جو دو سر و موز(نصف فنجان جو دوسر پرک شده یا یک بسته بلغور جو دوسر فوری و نصف موز قطعه قطعه شده)جو دوسر حاوی «بتاگلوکان» است. پیک میگوید: بتاگلوکان، یک نوع فیبر است که می‌تواند به روند بهبودی، سرعت ببخشد و سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند. موز دارای پتاسیم است. پتاسیم یک ماده معدنی است که اغلب با تب و استفراغ در بدن کاهش می‌یابد.میان وعده: آبمیوه تازه یا آب سبزیجات

اگر نمی‌توانید سبزی و میوه بخورید، از این نوشیدنی‌ها استفاده کنید. آبمیوه‌های تازه، حاوی مقدار زیادی مواد مغذی و آنتی اکسیدان هستند که به تقویت سیستم ایمنی شما کمک می‌کند. یک مطالعه جدید، نشان می‌دهد که آنتی اکسیدان‌ها به پیشگیری از التهاب ریه مرتبط با آنفولانزا، کمک می‌کنند. اگر آبمیوه تازه در دسترس ندارید، آب سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان‌های شفادهنده و الکترولیت‌های آبرسان است.

نوشیدنی: آب نارگیل

آب نارگیل آبرسان است و می‌تواند الکترولیت‌هایی که بعلت تب یا تعریق دفع شده‌اند، جایگزین کند. می‌توانید کمی لیمو به آن اضافه کنید تا ویتامین C مورد نیاز برای تقویت سیستم ایمنی بدنتان، تامین شود.

ناهار: گل کلم بخارپز یا سوپ گل کلم(۱ تا ۲ فنجان)

اجازه ندهید که رنگ کم رنگ کلم، شما را گول بزند. گل کلم سرشار از ترکیبی است که سطح گلوتاتیون را افزایش می‌دهد. گلوتاتیون، یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا با آنفولانزا مقابله کند.

میان وعده: کفیر(۱ فنجان)

این نوشیدنی شیر تخمیر شده که شبیه ماست است، سرشار از پروبیوتیک است. پیک می‌گوید: کفیر برای معده، غذای سبکی است و در عین حال به روده، باکتر‌های مفید می‌رساند.

شام: اسموتی شیربادام و توت فرنگی(یک فنجان شیربادام شیرین نشده + یک فنجان توت فرنگی یخ زده + یخ)

پالمر می‌گوید: ویتامین C، روی و ویتامین E برای سلامت سیستم ایمنی، بسیار مهم هستند و اسموتی، یک راه عالی برای دریافت هر سه آنهاست. توت فرنگی حاوی ویتامین C است و بادام سرشار از روی و ویتامین E می‌باشد. می‌توانید محتوای پروتئین را با اضافه کردن ماست یونانی ساده یا یک قاشق پودر پروتئین افزایش دهید.

نوشیدنی: چای بابونه یا زنجبیل

هر دو چای می‌توانند مشکلات معده را برطرف کنند و التهاب و علائم آنفولانزا را کاهش دهند.
منبع:فردابنقل ازمجله سلامت
***

هنگام عطسه تان چه بکنیم

در هنگام عطسه کردن حدود ۴۰ هزار ذره با سرعت زیاد از بینی به بیرون رانده می شوند. این واکنش بدنی (عطسه) برای مثال می تواند توسط ذرات خاک به وجود آید؛ ذراتی که عصب داخل غشای مخاطی بینی را تحریک می کنند. این عصب پیام را به قسمت مربوط به عطسه در مغز می رساند.
واکنش عطسه خود عملکرد خاصی دارد. با فشار زیادی که هوا از شش ها به بیرون رانده می شود، راه های تنفسی تمیز و پاک می شوند. این ذرات در غیر این صورت در شش ها می مانند.
پژوهشگران بیمارستان تحقیقاتی ˈایزمیر آتاتورکˈ در ترکیه با انتشار مقاله ای اعلام کردند که هنگام عطسه با دهان نیمه باز، فشار در حفره بینی برای مدت کوتاهی به شدت افزایش می یابد.این فشار هم اندازه فشاری است که ماهیچه قلب یک بیمار فشار خون دارد آن هم در زمانی که ماهیچه های قلب دچار بیشترین انقباض هستند.
علاوه بر خاک، فاکتورهای دیگری همچون نور هم می توانند ایجاد عطسه کنند. پژوهشگران گمان می برند که در هنگام نگاه به نور ارتباطی بین واکنش چشم و مرکز عطسه ایجاد می شود. به این معنا که محرک نور علاوه بر عصب چشم، عصب مربوط به عطسه را نیز تحریک می کند.

برخی از پزشکان بر این باورند که از نظر بهداشتی بهتر است هنگام عطسه سوراخ های بینی را بسته نگه داشت اما متخصصان گوش و حلق و بینی در کشور آلمان می گویند هنگام عطسه نباید بینی را بسته نگه داشت زیرا این کار می تواند عواقبی خطرناک به همراه داشته باشد. آنان می گویند که با بینی باز عطسه کردن سالم تر است./خبرگزاری ایرنا

درهنگام عطسه کردن “ویروس”اینگونه پخش می شود
%d8%b9%d8%b7%d8%b3%d9%87
***

ویروس‌ها چگونه از راه هوا شما را آلوده می‌کنند؟

 پژوهشگران در مقاله جدیدی خاطرنشان کردند که اگر ذره بزاق روی یک برگ کاغذ بنشیند، ویروس‌های درون آن می‌توانند برای ساعت‌ها زنده بمانند و اگر این ذره روی یک سطح فلزی یا پلاستیکی قرار بگیرد بازهم ویروس‌ها می‌توانند برای مدت چند روز زنده بمانند.

5768768765755

 هنگامی که این ذرات آلوده استنشاق می‌شوند، در پشت گلو جایگزین می‌شوند و ویروس‌های موجود در آنها سعی می‌کنند تا به سلول‌های پوششی این منطقه وارد شوند و شروع به تکثیر کنند.

ویروس در این وضعیت ممکن است به عفونت منجر شود یا نشود. سیستم‌های دفاعی طبیعی بدن برای از بین‌ بردن عفونت‌ها طراحی شده‌اند و اینکه فردی بیمار می‌شود یا نه، بستگی به این دارد که چه تعداد از ویروس‌ها را استتشاق کرده باشد و نیز اینکه دستگاه ایمنی فرد پیش از این با این ویروس برخورد داشته است یا نه.

هنگامی که فردی بیمار می‌شود، بدن سعی می‌کند با تولید خلط به پاک کردن عفونت کمک کند. مقداری از این خلط‌ بلعیده می‌شود و ویروس را به معده می‌رساند و در آنجا اگر مخاط معده در نتیجه اسید معده آسیب دیده باشد، ویروس می‌تواند به بدن داخل شود.

به گفته پژوهشگران؛ برخی از ویروس‌ها در گلو باقی می‌مانند و هنگام سرفه به بیرون پرتاب می‌شوند، این سرفه، خلط و ویروس‌های تکثیرشده جدید درون آن‌ را به بیرون بدن پرتاب می‌کند و کل این فرآیند از اول آغاز می‌شود.

به همین خاطر متخصصان همواره توصیه می‌کنند که به هنگام عطسه و سرفه حتما باید فرد دستمالی را مقابل دهان و بینی خود قرار دهد و بعد از آن بلافاصله دستمال را دور بریزد تا ویروس وارد محیط نشود و دیگران را بیمار نکند. اما عطسه و سرفه چگونه باعث انتقال ویروس‌ها می‌شوند؟ دانشمندان برای دنبال کردن سرفه از دستگاه‌های دقیقی استفاده می‌کند که نشان می‌دهد چه مقدار بزاق در جریان هر سرفه به بیرون پرتاب می‌شود و به کجا می‌رود.

یک سرفه معمول با یک تنفس عمیق شروع می‌شود، ‌به دنبال هوا درون ریه‌ها فشرده می‌شود و بعد یک فوران صدادار هوا که در کسری از ثانیه با فشار بیرون رانده می‌شود.

5768768765755

یک سرفه متوسط انسان می‌تواند حدود سه‌ چهارم یک بطری نوشابه دو لیتری را پرکند. هوا به صورت یک جریان سریع که تا چند متر به جلو می‌رود، از ریه‌ها خارج می‌شود. سرفه همچنین هزاران ذره ریز بزاق را به بیرون می‌راند. حدود ۳۰ هزار ذره بزاق در هر یک سرفه به بیرون رانده می‌شود و برخی از آنها با سرعت ۹۰ کیلومتر در ساعت از دهان خارج می‌شوند.

عطسه از لحاظ بیرون ریختن ذرات بزاق بدتر از سرفه است. عطسه در پشت گلو شروع می‌شود و تعداد ذرات بزاقی که بیرون می‌ریزد، بسیار بیشتر است. حدود ۴۰ هزار ذره که برخی از آنها با سرعت‌هایی بیش از ۳۷۰ کیلومتر در ساعت به بیرون می‌پرند. اکثریت عمده این ذرات اندازه‌ای کمتر از صد میکرون (یک دهم میلی‌متر) دارند. این ذرات بسته به اندازه‌ای که دارند، سرنوشت‌های متفاوتی پیدا می‌کنند. برای مثال اغلب ذرات بزرگتر و سنگین‌تر تحت تاثیر جاذبه روی زمین می‌افتند. ذرات کوچکتر و سبک‌تر کمتر تحت تاثیر جاذبه قرار می‌گیرند و پس از بیرون رانده شدن با سرفه و پراکنده شدن با جریان هوای اتاق ممکن است تقریبا برای همیشه در هوا شناور بمانند.

متخصصان می گویند؛ اگر شخصی بیمار باشد، ذراتی که با یک سرفه واحد از دهان او خارج می‌شود، ممکن است حاوی بیش از ۲۰۰ میلیون ویروس باشد. این تعداد در طول عفونت در حالی که دستگاه ایمنی فرد در حال پاک کردن عفونت است، ممکن است خیلی متغیر باشد و ورود این ویروس‌ها به محیط زندگی، شرایط را برای ابتلای اطرافیان به بیماری مستعد می‌سازد./منبع:سایت پزشکان بدون مرز به نقل از اگزمینر

توضیحات مدیرسایت-پیراسته فر:دراکثرمنابع، سرعت عطسه‌ انسان  ۱۶۰ کیلومتر در ساعت است وپرتاب ذراتش ۹ متر  نوشته شده است

***

تدابیر طب سنتی برای فصل پاییز

برای جلوگیری از «سرماخوردگی» در پاییز چه کنیم؟

 طبیعت پاییز سرد و خشک است و افراد باید توصیه‌ها و تدابیر خاصی را برای حفظ تندرستی و پیشگیری از بروز بیماری‌ها یا به حداقل رساندن عوارض و پیامدهای آنها رعایت کنند.

در فصل پاییز از نزدیکی جنسی زیاد، خوابیدن با معده پر و خونگیری پرهیز شود

در طب ایرانی، توصیه شده برای نگاهداشت تندرستی در فصل پاییز، از برخی کارها مانند مواجهه با گرمای سر ظهر و سرمای بامداد و شبانگاه، خوابیدن در جای سرد، استحمام با آب سرد، نوشیدن آب خیلی سرد، نزدیکی جنسی زیاد، خوابیدن با معده پر، مصرف مسهل‌های قوی، فصد و هر کاری که خون را کم کند، قی کردن، زیاد خوابیدن و زیاد بیداری کشیدن، حرکات بدنی زیاد، غم و غصه زیاد، کم‌خوری و پرهیز بی‌دلیل، تعریق بسیار و…. رعایت کنند همچنین باید تا حد امکان از خواب میانه روز و مصرف زیاد مواد غذایی و نوشیدنی‌ها خودداری کرد و برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و زکام، در طول شب، سر را بپوشانند.

در هر فصل لازم است از غذاهای مناسب آن فصل بهره برد و غذاهای نامناسب را کنار گذاشت, غذاهایی مانند گوشت گاو و گوساله، کنسروها و کمپوت‌ها، سوسیس و کالباس و فست‌فودها، ادویه‌های تند و تیز، ترشی‌ها، سرخ‌کردنی‌ها، بادمجان، عدس، قارچ، پنیر شور، ماست و دوغ ترش، کشک، کلم و گل‌کلم، رُب و سس‌ها، غذاهای مانده و گوشت نمک‌سود، چای پررنگ، یخ، شوری‌ها، چیپس و پفک و امثال آنها و… از آنجا که به خشکی مزاج بدن دامن می‌زنند، به‌ویژه برای فصل پاییز نامناسب‌اند.

بهترین میوه‌های فصل پاییز, انار میخوش، انگور، انجیر، سیب، به و گلابی

توصیه شده در این فصل، خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های مایل به گرمی و تری مانند گوشت گوسفند، خربزه شیرین، مویز، هویج، زیتون، خرما، عسل، شیرینی‌های طبیعی، حلوای طبیعی، مرباهای طبیعی از میوه‌های مناسب، شربت گل‌شکر، شربت عسل، مغز خشکبار به‌ویژه بادام درختی، آش‌های ساده و… بیشتر مصرف شوند, بهترین میوه‌های فصل پاییز نیز انار میخوش، انگور، انجیر، سیب، به، گلابی هستند./ ۶ مهر ۱۳۹۶جام جم

درباره نویسنده

1269مطلب نوشته است .

۳ Comments on “سرماخوردگی-آنفلوانزا-درمان چی بخوریم،چه نخوریم؟”

  • ali wrote on ۱ بهمن, ۱۳۹۵, ۱۲:۰۹

    با عرض خسه نباشید.
    ممنون از مطالب اموزندتون.
    پاینده باشید

Trackbacks

  1. علائم آنفلوانزای جدید | زیفینگ
  2. ویروس جدید معده | زیفینگ

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

تمام حقوق این سایت برای © 2017 pirastefar.ir. محفوظ است.
بهینه سازی وبسیما